Blog

Трансдермална терапия на Тианде

by in Продукти юли 23, 2019

Заболяването на ставите и обкръжаващите ги ставни връзки са тясно свързани. Ако се възпалят ставните връзки, то и ставите се възпаляват. Ако за отстраняване на възпаленията на ставите е предназначен пластира Донфенг, то за премахване на болката в ставите – пластира Янканг..

Трябва да отбележим, че китайската медицина разграничи възпаленията на ставите и ставните връзки още преди хиляда години назад, докато при европейските страни това се е случили едва в 19 век.

Независимо, че за лечение на болката в ставите и ставните връзки се използват едни и същи препарати, именно разбирането на различията е позволило на китайските лечители да създадат препарати , насочени към лечение на ставните връзки; препарати, които първоначално са били предназначени за войниците и строителите на Великата китайска стена.

Фитопластирите са специални средства, позволяващи доставянето на лекарството точно на поразеното място в организма. Действието на тези пластири се основава на принципа на трансдермалната терапия, т. е. кожата е идеален път за доставка на много лекарствени вещества. Този начин е особенно ефективен, когато е необходимо да се създаде висока концентрация на лекарствени средства в определена част от тялото. Херметическата полимерна основа на пластира създава парников ефект, т.е. предотвратява изпарението на влагата от кожата и осигурява дългосрочен ефект.

Ето и малко подробности за пластира Янканг:

Той преди всичко е универсално средство насочено към отстраняване на болката не само от сухожилията, но и от ставния хрущял. Навременното използване на пластира ще спре възпалението на сухожилията, ще премахне отока, ще увеличи подвижността на ставите и най-важното ще спре разпространението на възпалението в ставите, където процеса става необратим.

Специалистите на компания Tiande препоръчват използването на „Yankang“

 • при артрит;
 • възпалителни и метаболитни заболявания на опорно-двигателния апарат;
 • за профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат;
 • фитопластирът стимулира метаболитните процеси в ставната кухина;
 • увеличава обхвата на движение в ставите, намалява болката.
 • Екстрактът от женшен повишава лечебните свойства на компонентите включени в пластира,
 • оказва тонизиращо и общоукрепващо действие,
 • повишава работоспособността и устойчивостта на организма към неблагоприятните въздействия на околната среда,
 • подобрява местното кръвообращение.

Активни съставки:

Ефедра, корен от Китайска пищялка, канелено масло, ангелика, екстракт от женшен, камфор, дървена смола(канифол), каучук, ланолин, цинков оксид и др.

Препоръчва се да се използва през нощта. Може да се комбинира с пластира „Wutong“, който действа най-добре през деня.

Действие на пластираYangkang.

 • Укрепва кръвообращението и движението на лимфата в мястото на възпалението, пластирът подобрява храненето на тъканите.
 • Обезболяващо: Ефектът идва с първото приложение и се запазва и след приключване на курса на лечение.
 • Повишава мобилността на ставите
 • Отстранява отока и възпалението

Кога трябва да използваме пластира Yangkang ?

Най- ефективно е да използваме пластира при първата значима болка в сухожилията или ставите, а също и при първоначално ограничаване на подвижността. На този етап дискомфорта като правило се дължи на възпаление на сухожилията.Употребата на пластира в този случай е по-ефективна от прилагането фармацевтични мехлеми с противовъзпалителни средства, поради по-бързото и по-пълно разпространение на лечебните билки в тъканите. Ако обаче лекарят ви е предписал специфично лечение, прилагането на Yangkang не трябва да бъде спряно.

Внимание: Пластирът не се прилага върху рани, изгаряния и ожулвания.

Фитопластир за тялоВутонг
Действието на тези пластири се основава на принципа на трансдермалната терапия, т.е. кожата е идеален път за доставка на много лекарствени вещества. Този начин е особено ефективен, когато трябва да създаде високата концентрация лекарствени средства в определена част от тялото. Херметическата полимерна основа на пласира създава парниковия ефект, т.е. предотвратява изпарението на влагата от кожата и осигурява дългосрочен ефект.
Wutong“ в превод от китайски – „Без болка”. „Wutong“ се препоръчва за спиране на внезапно появила се болка от различен произход. Фитокомпонентите, влизащи в състава на пластира, имат ясно изразено аналгетично, противовъзпалително и спазмолитично действие, което се усилва от хармоничното съчетание на лечебните растeния. Канеленото масло влизащо в състава на пластира помага за оптимизиране на метаболизма, при астенични състояния след дълго боледуване, възстановява защитните сили на организма.Този пластир има по-добро действие през деня, когато болката се усилва при движение и физическо натоварване и може да се използва в комбинация с Фитопластир „Jian Кang„, който е по-ефикасен през нощта. Активни съставки:Екстракт от стъблата на китайска хвойна или ефедра, канелено масло, екстракт от люти чушки „Хабанеро”, европейски копитник, смирна, шафраново масло, босвелия, драконова кръв, ангелика, ментол и др. Приложение:Изрежете квадратче от пластира и го залепете върху болезнените точки на тялото. Може да престои 8-12 часа. След 3-8 часа можете да повторите процедурата. Препоръчителният курс се избира индивидуално, приблизителната продължителност на курса е 20-25 дни.За по-ефективно използване с фитопластирите се препоръчва едновременно въздействие върху:
 • областта на болката;
 • акупунктурна точка;
 • енергиен меридиан на тялото свързан със заболяването.
Противопоказания: Индивидуална непоносимост към някой от компонентите, бременност, кърмене, кожни раздразнения и рани, деца под 15 год.
Фитопластирът „Яошен форте укрепва бъбреците и пикочо-половата система. Притежава противовъзпалително, спазмолитично, болкоуспокояващо действие, повишава имунитета.
Урологичният „Yaoshen Fortе“ е ефективен за цистит, артрит, уретрит, пиелонефрит. Действа не само болкоуспокояващо, но и премахва възпалението и спазмите, подобрява имунитета. При мъжете повишава потентността и помага при простатит.
Формулата на „Yaoshen forte“ включва 19 активни съставки – екстракти, етерични масла и природни смоли, които действат в синергия. Уникалният комплекс работи на принципа на „сух компрес“: растителните екстракти взаимодействат с човешкото тяло през кожата, като оказват положително въздействие върху физиологичното и енергийното му състояние.
Активни съставки: Екстракти от тинтява, канелено масло, живовляк, шафраново масло, ахирантес bidentata, коридалес и др.
Начин на употреба: Отлепете защитното фолио от пластира и поставете фитопача на долната част на гърба, под мястото на бъбреците, отляво и отдясно на гръбначния стълб на разстояние четири пръста под пъпа. На мъжете се препоръчва допълнително да си залепят 1 пластир 4 пръста под пъпа. Прилагайте ежедневно не повече от 8 часа – 10 – 15 дни. Пластирът може да се реже на квадатчета.
За по-ефективно използване с фитопластирите се препоръчва едновременно въздействие върху:
– Областта на болката;
– Акупунктурна точка:
– При болки в кръста и урологични проблеми, прилагайте в областта на кръста – по-долу от местоположението на бъбреците (!), отляво и отдясно на гръбначния стълб. Най-добре е да залепите „Yaoshen forte“ преди да си легнете, след 8 часа трябва да премахнете фитопатча.
Противопоказания: Индивидуална непоносимост към някоя съставка, остри възпалителни процеси, унищожаване на целостта на кожата, бременност, деца.
Съхранение: Да се ​​съхранява на хладно и сухо място. Избягвайте директна слънчева светлина, въздействието на ниски и високи температури и влажност.
Фитопластир Чжуйфен форте има обезболяващо, противовъзпалително действие, подобрява местното кръвообращение, облекчава болка от различен произход, облекчава състояние на подагра, артрит, остеохондроза, ревматизъм, ишиас.
Фитопластир „Zhui Feng Forte“ помага за облекчаване на болката от мускулно напрежение и възпаление, ефективен е при миозит, миалгия. Облекчава главоболие, зъбобол, посттравматични болки на всяко място.
Активни съставки: Екстракт от ангелика, кора от бяла върба, шафраново масло, смола от босвелия (индийски тамян), гума от смирна, екстракт от лют червен пипер, канелено масло, борнеол, камфор, ментол.
Начин на употреба: Отлепете защитното фолио от новия фитопластир за тяло Чжуйфен, залепете на проблемното място. Използвайте не повече от 12 часа на ден. Прилагайте ежедневно 7 – 10 дни.
Противопоказания: Индивидуална непоносимост към някоя съставка, остри възпалителни процеси, унищожаване на целостта на кожата, бременност, деца.
Съхранение: Да се ​​съхранява на хладно и сухо място. Избягвайте директна слънчева светлина, въздействието на ниски и високи температури и влажност.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Кошница