Blog

Extra White PRO

by in Продукти ноември 5, 2019

 

Паста за зъби

Extra White PRO

 

АЛТЕРНАТИВАТА НА УЛТРАЗВУКОВОТО ПОЧИСТВАНЕ!

 

Избелване + защита от кариес + реминерализация на емайл

 

В основата – биосъвместими със зъбния емайл абразиви:

Силиций хидрогениранделикатно премахване на зъбния камък, полиране

Калций дихидрофосфатвъзстановяване на зъбния емайл, профилактика на повишената чуствителност

 

Health Friendly: не съдържа окислители и парабени

 

 

“На жената с красиви зъби всичко й се струва смешно” – с това изказване ще се съгласят много хора! Всеки разбира, че белите и красиви зъби са главен показател на привлекателност, здраве и благополучие.

 

Факт

За цвета на емайла са започнали да се замислят още в дълбока древност. Преди повече от 5 хиляди години знатните египтяни са изполвали овчи рогове на прах, периодично са триели зъбите с лук и са ги почиствали със смес от пемза, яйчна черупка и пепел от изгорелите вътрешности на бика. Древногръцката паста за зъби се е състояла от пепел, каменен прах, изгорели черупки от стриди, натрошено стъкло и вълна. Азотна киселина в чист вид, изплакване на устната кухина с кръвта на костенурка – древните хора са използвали най-сложните рецепти, за да предразположат събеседника към себе си с бели зъби и свеж дъх.

 

Тези методи са останали в далечното минало, обаче желанието да притежаваш белоснежна усмивка не е!

 

Избелването на зъбите днес става все по-популярно. Някои избират ултразвуковото почистване веднъж годишно, другите предпочитат да поддържат чистотата на зъбите с помощта на специални избелващи пасти, които се делят на химични и абразивни. В основата на действието на химичните пасти е ефектът на окисляването на пигментите с помощта на водороден пероксид, урея, натриев бикарбонат и др. Под въздействието на тези вещества налепа се обезцветява, емайла става по-бял, но постепенно се разрушава и става по-тънък.

 

Пастите за зъби, избелващият ефект на които се дължи на действието на абразиви, също могат да увредят емайла, обаче само в случай, че съдържат агресивни почистващи вещества.

 

TianDe представя ПАСТА ЗА ЗЪБИ Extra White PRO, в основата, на която са два съвременни меки и безопасни абразива, притежаващи високо ниво на съвместимост със зъбния емайл!

Първият от тях е калций дихидрофосфат (Dicalcium Phosphate Dihydrate) – близък на зъбния емайл компонент с високи почистващи свойства, притежаващ частици във формата на плочки, които нежно почистват емайла. Той е източник на калций и фосфор, съставящи основата на зъбния емайл. Благодарение на дихидрофосфата на калция  произтича процес на реминерализация – допълване на недостигащите минерали в зъбния емайл: йоните на минералите проникват в емайла, запълвайки празнините в кристалните решетки на зъбните тъкани. Минерализацията се използва не само за въстановяване, а също за профилактика на изтъняване на емайла и развитие на чувствителността.

 

В състава на пастата Extra White PRO също влиза хидрогениран диоксид на силиция   (силициева киселина – Hydrated Silica) – безопасен абразив, който се  добива от силиций. Неговите сферични гранули меко, без да драскат и увреждат емайла, ефективно премахват зъбния камък, полират зъбите.

 

Пастата за зъби Extra White PRO не само внимателно почиства зъбите от налепа, възвръщайки им естествената белота и защитавайки ги от кариес, но и предотвратява процеса на деминерализация на емайла благодарение на съдържанието на натриев флуорид – предпочитаната днес форма на флуор, притежаваща висока реминализираща активност. Благодарение на флуора  процеса на внимателно почистване на зъбите с помощта на голямо количество абразивни компоненти става безопасно за емайла. Преимуществото на натриевия флуорид е неговата способност леко и бързо да се разлага на активни йони, които успяват да постигнат ефект, дори ако почиствате зъбите си не повече от 1-3 минути.

 

Основната част от флуорид в пастата за зъби Extra White PRO (при изчисляване на молекулярната маса на флуора) не превишава 0,13 %. Такъв показател съответства на международния стандарт ISO 1169095 «Стоматология. Пасти за зъби. Изисквания, методи на тестване и маркировка”, съгласно който съдържанието на флуор трябва да е от 0,05 до 0,15%.

 

Пастата за зъби Extra White PRO се справя дори и с най-твърдите образования на бактерии и зъбен камък, заплашващ здравето на зъбите и венците, добре предпазва от кариес. Ефектът от нейната постоянна употреба е съпоставим с резултата, който гарантира ултразвуковото почистване. Изборът на средството остава за вас:

– може веднъж в годината да премахвате зъбния камък с ултразвук при стоматолог, давайки големи суми, и отново да го «събирате» до следващото почистване или …

– няколко пъти в седмицата да правите профилактика срещу зъбен камък и кариес с паста Extra White PRO, плащайки за почистване дребни стотинки.

 

 

 

 

Extra White PRO

премахва дори най-плътно пигментираното покритие – причина за образуването на зъбен камък!

 

– Възстановява и поддържа естествената белота на емайла

– Премахва устойчивия зъбен камък от тютюн

– Възвръща естествения нюанс на зъбите за любителите на кафе и други продукти, оцветяващи емайла

– Укрепва емайла, предоствратява повишената чуствителност благодарение на съдържанието на съединението на калций, фосфор и натриев флуорид*

– За дълго време освежава дъха

 

* Основната част флуорид не превишава 0,13%.

 

Коментари

 

Нередовната и неправилна грижа за устната кухина, пушенето, употребата на питиета, оцветяващи емайла, се отпечатват върху естествения цвят на зъбния емайл като жълтеникаво-кафяв зъбен камък. Този зъбен камък не само разваля външн вид, но и подпомага на подхранващата среда за микроби, провокира образуването на зъбен камък, кариес и парадонтит.

 

Как става това?

Първо се появява мек, както говорят стоматолозите «неминерализиран» налеп. С течение на времето той втвърдява, превръщайки се в зъбен камък.

Образуването на зъбния камък води до нарушавне на кръвообращението в устната кухина, възпаление на венците, кариес и неприятен дъх.

 

За да предотвратим гореизброените «перспективи» важно е навреме да премахваме главната причина – налепа! Редовното «генерално почитсване» с новата паста за зъби от TianDe Extra White PRO премахва дори плътен пигментиран налеп, грижи се за красотата и здравето на зъбите и венците.

 

Паста за зъби Extra White PRO:

-възстановява и поддържа природната белота на емайла;

– премахва устойчивия налеп от тютюн;

– връща естествения нюанс на зъбите на тези, които обичат кафе, вино и други напитки, оцветяващи емайла;

-полира емайла, забавяйки процеса на образуването на налеп (на гладката повърхност на емайла налепът в бъдеще се задържа по-трудно);

– задълго освежава дъха;

– укрепва емайла, продотвратява повишената чуствителност благодарение на съдържанието на съединенията на калция, фосфора, натриевия флуорид.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Кошница