Blog

3D Photoner: портативен козметичен апарат за без хирургично подмладяване

by in Продукти февруари 22, 2020

3D Photonerапарат от комплексен фотохром,  ултразвуков ефект, създаден специално за домашна употреба и предназначен за редовни козметични процедури, които се препоръчват 1-2 пъти седмично. Устройството няма ограничения за възрастта и типа кожа.

Козметичното устройство комбинира ефективната техника на ултразвуков микромасаж с честота от 3 MHz и меко фотохромно (светъл цвят) въздействие със спектър на вълни с различна дължина (червен, син, зелен).

Интензивността на козметичните продукти в дует с 3D Photoner се увеличава в много пъти, с помощта на ултразвук извършваме козметична процедура, наречена „фонофореза“: усилване на пропускливостта на кожата и съдово-клетъчните мембрани което създава условия за по-голямо проникване на активните съставки.

По този начин устройството се основава на 3 ефективни метода на козметология:

 1. Ултразвукова терапия: друго име за метода е „сонодермия“ (което се превежда от гръцки: sonic – звук, а derma – – кожа). Ултразвукът е механична вибрация – вибромасаж.

Дълбочината на проникване на ултразвуковите вълни се определя от честотата: колкото е по-висока честотата, толкова по-добре те се абсорбират от тъканите и толкова по добре се усвояват от кожата и толкова проникват в по-малка дълбочина.

3D Photoner използва високочестотни ултразвукови вибрации с честота от 3 мегахерца, затова, ефектът от ултразвука се извършва само в рамките на кожата (от 0.3 mm до 1 cm), което осигурява пълна безопасност на метода. Какво е 3 мегахерца? Херц – се определя като броят на трептенията в секунда. Един мегахерц е равен на един милион Херц. Така че, 3D Photoner работи върху клетките на кожата с честота, равна на 3 милиона пъти за една секунда !!!

Ултразвуковите вибрации карат тъканите и клетките на дермата вълнообразно да променят своята плътност –  да се свиват и отпускат. Такъв мек микромасаж на тъканите на клетъчно ниво има мощен стимулиращ ефект, предизвикващ постоянен повдигащ ефект, като в същото време не разпъва и не уврежда кожата! Помага да се възстанови уморената зряла кожа и да се подобри състоянието на проблемна кожа на всяка възраст.

 1. Фотохромотерапия: подмладяващо и лечебно действие на ултразвуково излъчване, добавя се и действието на светлинни вълни с различни цветове: червено, синьо и зелено. Светлината е енергия – основата на жизнения цикъл на планетата. Днес вече е доказано, че тялото ни превръща светлината в електрохимична енергия, която, чрез активиране на веригата от биохимични реакции в клетката, ускорява метаболитните процеси в тъканите, повишава жизнеността и стимулира обновяването на тялото ни като цяло. А цвят, с прости думи, е усещане което получава човек при попадане на светлинните лъчи в очите му.

Всеки цвят има своя собствена дължина на вълната и собствена честота на излъчване – неговата енергия. Светлинните вълни се делят на дълги, средни и къси.

Най-силната енергия и най-дългата вълна е в червено, средната в жълто, най-слабо в синьо.

Френският психолог Чарлз Феър в началото на 20 век на практика потвърдил наличието на телесни реакции към цветовите ефекти. Сравнителните данни за кръвното налягане ни позволиха да формулираме основния закон: силата на мускулните контракции и скоростта на кръвообращението се увеличават от червено и намаляват от синьо.

 1. Фонофореза: за работа с устройството можете да използвате контактна среда: гелове, емулсии, водни или маслени разтвори. Количеството и качеството на козметичните средства TianDe позволява на всеки от нас да намери подходящо лекарство за процедурата. Универсално средство се явява овлажняващ крем. Овлажняващите средства могат да се използват за всеки тип кожа.

Показания за ползване на ултразвук:

 • зряла кожа с признаци на остаряване, суха кожа;
 • наличие на бръчки и неравна кожа;
 • забележима „втора брадичка“;
 • Пигментни петна и лунички;
 • има тъмни петна, в това число включително в областта на очите и „торбички“ под очите;

Розацея (т.нар. продължително разширяване на капилярните съдове по лицето), акне, белези след акне, белези, неравен тен, бледност

 

Противопоказания за използването на ултразвук

 • бременност
 • повишена чувствителност на кожата и алергични реакции;
 • хронични кръвни заболявания;
 • индивидуална непоносимост;
 • остри възпалителни процеси (особено гнойни)

Фотохромотерапия

Ефекти на светлинното излъчване върху кожата:

Червен спектър – енергията е подходяща за всички видове кожа + 35, перфектно комбинирана с възстановителни и подмладяващи средства.

Прониквайки в кожата на дълбочина 8-10 mm, активира деятелността на фибробластите, главните клетки на дермата, генериращите фактори на регенериране и синтезиране на колаген, еластин и други протеини,от които зависи състоянието на кожата. Колкото по-активно работят фибробластите, толкова по-здрава е кожата и по-висока е способността й да заздравява и възстановява.

Светлинното излъчване на червения спектър води до укрепване на стените на съдовете, предизвиква затопляне което подобрява кръвообращението, активира метаболизма, стимулира растежа на нови клетки и възстановяването на колаген, което премахва мускулните спазми и активира регенерирането на тъканите, което води до намаляване на бръчките и кожата става по-еластична и гладка.

Зеленият спектър е подходящ за „смесена“ кожа; склонни към възпаление и зачервяване. Успокоява ефективно кожата, облекчава дразнене, зачервяване, подуване. Полезна при  розацея.

Зеленият цвят се състои от дълги вълни топло жълто и къси вълни студено синьо – затова обладава хармонизираща енергия – регулира БАЛАНСА.

Терапевтичният ефект е свързан с нормализирането на процесите на възбуждане и инхибиране в кожата – хармонизация.

Зеленият спектър оказва действие на дълбочината 3-5 mm. върху горния и средния слой на кожата – епидермиса и дермата.

Зеленото излъчване активира работата на кожните клетки, подпомага насищането на кожата с кислород, подобрява кръвообращението, укрепва капилярните съдове, подобрява състоянието на куперозната кожа. С дрениращ ефект, лимфните съдове (нашият портиер в тъканите) работят по-активно, следователно: успокояват кожата, облекчават дразнене и зачервяване, премахват токсините, намаляват отока на лицето.

Светлинната радиация със средна дължина на вълната е идеална за извършване на процедури на челото и около очите.

Синият спектър е оптимално подходящ за мазна, чувствителна кожа, за проблемна пореста кожа с възпалителни процеси, комедони и акне на всяка възраст.

Ефекти: Синият цвят (светлина) успокоява, притежава бактерицидно действие, облекчава мускулното напрежение.

Лечебното значение на синия спектър е голямо: използва се при различни възпалителни заболявания, при лечение на екзема, гнойни лезии на кожата, сърбеж.

Синьото излъчване, проникващо в дълбочина от половин милиметър (0,5 мм), нормализира производството на мастна секреция, стеснява порите, възстановява процесите на самопочистване на кожата, помага в борбата срещу акнето, намалява зачервяването, прави кожата здрава, плътна и лъчезарна.

 

Процедура фонофореза с козметичните продукти TianDe

 

 

 

 

 

 

 

Подготовка на лицето за процедура с апарата

 •  Почистете лицето и избършете с тоник. 1 път на 7-14 дни, в зависимост от вида на кожата, е полезно да се проведе процедурата след пилинг. Кожата трябва да бъде напълно чиста когато е изложена на ултразвук, в противен случай частици мръсотия могат да достигнат по-дълбоки слоеве на кожата и по този начин да причинят възпаление.
 • Нанесете равномерен слой върху кожата на лицето ви от козметичен продукт на TianDe, който сте избрали, подходящ за вашия проблем. Овлажняващ крем се препоръчва да се прилага върху влажна кожа след тоник. Количеството на средството трябва да е достатъчно, за да може устройството лесно да се плъзга по кожата. Препоръчва се да се нанесе малко гел върху излъчвателя.

* Ако в процеса на плъзгане е трудно, пуснете дланта в предварително приготвената прохладна преварена или минерална вода, и като изтръскате излишната вода, навлажнете кожата.

 

Препоръки за използване на апарата 3D PHOTONER

Най-добре е с устройството да се работи вечерта след почистване на повърхността на лицето, тонизиране и нанасяне на крем или гел, който ни е нужен, за да разрешим проблема, 1-2 пъти в седмицата.

 • Свържете устройството към мрежата и проверете готовността му чрез натискане на бутона „ON / OFF“.

Ако индикаторът свети, можете да продължите към следващата стъпка.

 

За различни нива на интензивност на въздействието с УЛТРАЗВУК използвайте бутона „Sonic“:

 1. Low – ниска интензивност;
 2. Middle – средна интензивност;
 3. High – висока интензивност.

 

За да изберете цвета на излъчване за ФОТОТЕРАПИЯТА, използвайте бутона  „Photon“:

 • Първото натискане на бутона е червена светлина;
 • Второ – синя светлина;
 • Tретo – зелена светлина;
 • Четвъртo натискане на бутонa – изключване от режима на работа

 

Режими на ултразвукова терапия и фототерапия може да се прилага както заедно, така и поотделно.

 

По време на първите две до три процедури се препоръчва използването на ултразвук с ниска интензивност- индикатор Low,
след това преминете на средната Middle и, ако е необходимо,
след 2-3 седмици – на висока High.

 

За кожата около очите се препоръчва средната интензивност на ултразвука и зеленият цвят на фототерапията.

 

 

 

 

 

Необходимо е да се плъзга бавно, а не с кръгообразни движение, плъзгайте устройството върху кожата на лицето, като се изчислява скоростта, така че движението от брадичката до ушната мида да отнеме 5 секунди.

Излъчвателят трябва да се движи непрекъснато по кожата.

Не спирайте излъчвателя върху кожата повече от 1-2 секунди!

Движете се само в посоки отдолу нагоре или от дясно/ наляво симетрично, равномерно масажирайки кожата на лицето (класически масажни линии с най-малкото разтягане). Уверете се, че излъчвателят плътно се докосва с кожата на лицето.

Първо се препоръчва да се третира повърхността на кожата от дясната страна на лицето за 4 минути, а след това от лявата страна (за точността на процедурата можете да използвате таймера).

Основната грижа отнема 8 минути + 2 минути, за да масажира кожата около очите.

Цялата процедура се извършва в продължение на 10 минути.

След това устройството се изключва автоматично.

Грижете се за очите си! Използвайте устройството, независимо с какъв цвят, със затворени очи.

Не може да се използва: в зоната на щитовидната жлеза, на очите, лигавицата на устната, върху увредената кожа (дерматит, изгаряния, след депилация, сърбящи участъци на кожата).

3D PHOTONER – мини салон за красота в дамската чанта!

 • финансови спестявания в сравнение с козметичните процедури по салоните.
 • ефективността на подмладяване не е по-малка от тази, постигната с цялостна грижа в салон за красота.
 • спестяване на време. Не е необходимо да отделяте време за пътуване до козметичния салон тъй като 3D PHOTONER може да се използва във всеки удобен момент. Но все пак най-доброто време е вечер!

процедурите могат да не се прекъсват, устройството – вашият верен спътник на бизнес пътуване, туристическо пътуване, почивка

3D Photoner може да закупите оттук

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Кошница