Blog

ПРОГРАМА „ЖЕНСКО ЗДРАВЕ“ ОТ ТИАНДЕ

by in Здраве, Програми за здраве юли 17, 2019
Женско щастие” това е индивидуална концепция
Всяка една жена има свое, особено, уникално, което подхожда точно на нея, щастие. С бели къдрици или с коси с цвят като крилото на врана, весело или умислено, решително или със съмнения, то може да прилича на розова пъпка в утринна роса или на букет от полски цветя. То е леко, като лятна рокля, а понякога тържествено блестящо, като вечерно облекло. То е толкова различно, женското щастие.
Неизменно остава едно: само щастливата жена може да дари щастие на околните, преобразявайки действителността, правейки я ярка и многостранна. Стабилност, благополучие, хармония в любовта, взаимно разбиране… и задължително ЗДРАВЕ — ето това са пъзелите от мазайката на щастието, която умело реди жената с помощта на wellness продуктите на корпорация TianDe.
Не можем да си купим здравето — с него можем само да се разплащаме…
Стремителният ритъм на съвременния живот, постоянните натоварвания, лошата екология, небалансираното хранене и все по-големите отговорности, които тежат на крехките женски рамене, всичко това крайно влошава здравето ни. А медицинската статистика, крещяща за увеличения брой заболявания, е плашеща. Здрави жени практически няма!
Според статистиката 1-во място по заболявания на женските полови органи, независимо от възрастта (почвайки от началото на менструалния цикъл и до менопаузата), заемат туморните процеси, доброкачествени новообразования:
 • при момичета в пуберитетна възраст до започване на менструален цикъл (от 10 до 20 години) има кистозни образувания на яичниците, мастопатията, промените на шийката на матката: кистозни, полипозни;
 • при жените в репродуктивна възраст честотата на възниквание на доброкачествени образувания превишава 50%, най-често това са новообразуванията в млечните жлези, полипите на шийката на матка, кистозни промени на матката, яичници, ендометриоза; започва да се среща и рак (злокачествени тумори). Количеството на туморните заболявания от 1980 година се е увеличило 5 пъти!

На 2 място в структурата на заболяванията на женските полови органи се нарежда дисменорея (нарушение на менструалния цикъл) и нарушение на репродуктивните функции.

Днес детски гинеколози бият тревога, защото почти при всяко момиче (говори се за 100% от случаите) има аномално започване на менструален цикъл: или започва по-рано — на 8-9 години, или обратно, липса на менструация на 16-17 години; дълго регулиране на цикъла — от 1 до 2 години.

Това се съпътства от алгоменория болезнена менструация, изразена в контракции или постоянна болка в долната част на корема, в кръста, която се предава и в бедрата, всичко това се съпровожда с обща отпадналост. При 10% от жените тези болки носят интензивен характер, съществено влияе на общото им състояние и трудоспособността.

Другият женски проблем — предменструален синдром (ПМС), синдром на предменструално напрежение, предменструална болест. Това е патологичен симптомокомплекс, който се проявява с невропсихически, вегетосъдови и обменоендокринни нарушения през втората фаза на менструалния цикъл. Това състояние редовно изживяват 85% от жените. Но само 5-10% от неговото проявление носят ярко изразен характер и се съпровождат с радикални промени в поведението. За някои ПМС е истински проблем, който разрушава нормалния им живот.

Така например, установено е, че при 27% жени, които за първи път са получили присъда за престъпление, са го извършили по време на предменструален период. При 29% той предизвиква обостряне на хронични заболявания, водещи до бърза хоспитализация. През периода между 25- тия и 28-мия ден на цикъла се отчитат 26% от пътно-транспортните прозишествия с участието на жени. А ученичките и студентките през този период получават по-ниски оценки и стават по-агресивни и провокират конфликти с другите хора.

На 3 място в структурата на заболяванията на женската полова сфера са възпалителни процеси: на матка (ендометрити), яйчници (аднексити), влагалище (колпити). Обикновено те са свързани с микробна микрофлора, това са половите инфекции, предизвикани от прости бактерии (трихомонади, хламидии, уреаплазма, гонорейни възпаления).

На 4-то място може да се постави патологичният климакс.

Между другото, характерно за повечето от изброените горе заболяванията е липсата на ярко изразени симптоми.

Лек сърбеж, парене, течение или мирис по правило не предизвикват тревога, позволявайки на болестта да премине в хронична форма. Лек сърбеж, парене, течение или мирис, по правило, не предизвикват тревога, което позволява на болестта да премине в хронична форма. А всеки хроничен процес е сериозна заплаха за женския организъм, водеща до безплодие, извънматочните забременявания, болки в таза, които често са причина за женската инвалидност.

Как да разпознаем опасността?
Всяка година поради изпуснати или неправилно диагносцирани заболявания се прекъсват хиляди желани бременности. Количеството на усложненията на бремеността, раждането и следродилния период за последните 20 години са се увеличили тройно.
На болната майка не се раждат здрави деца!
При това малко се замисляме, че корените на това нещастие често са незначителни на пръв поглед проблеми със здравето…
Първопричина за много от женските заболявания са нарушенията на микрофлората на влагалището, значението на която е толкова голямо, че докторите я наричат микроекологична система, която осигурява защитата на всички репродуктивни женски органи.
Нормалната микрофлора на 90% се състои от лактобактерии, които отделят млечна киселина. Нормалната реакция във влагалището е киселинна (pH 3,3) . Киселината среда, която възпрепятства проникването на всякакви болестотворни микроорганизми и убива повечето опасни бактерии, осигурява високо съдържание на млечна бактерия. Ако по някаква причина (например поради дълго приемане на силнодействащи антибиотици) численността на лактобактерите се намали, свободното пространство заемат други микроорганизми, които предизвикват гарднереллез, кандидоза или обостряне на половите инфекции.
Причина за нарушението на микрофлората на влагалището може да стане и обикновено отслабване на имунитета, което открива пътя на инфекциите и е способно да повлече след себе си развитието на възпалителни процеси и дори рак на шийката на матката.
На кои «тревожни звънчета» на организма трябва да се обърне внимание, за да се избегнат проблемите със здравето?

Преди всичко трябва да сте внимателни при:

 • сърбеж във влагалището, парене, течения или мирис;
 • нередовен, продължителен, болезнен менструален цикъл;
 • появяване на мазен блясък или акне по лицето;
 • появяване на излишно окосмяване;
 • рязко увеличение на теглото с 8-10 кг;
 • болки в долната част на корема
Да се съхрани и да се умножи
В могъществото на лекарите вярват само здравите. Здраве това е активен живот, творчество и енергия, младост и красота, възможност да дишаш с пълни гърди и да усещаш всеки миг. Това е капиталът, благодарение на който ние можем да постигнем всяка една цел. А капиталът трябва да се съхранява и да се умножава. По данни на Световната организация по здравеопазване нашето здраве зависи: от начина на живот — 55%, от наследствеността — 18%, от околната среда — 17%, от системата на здравеопазване — 10%.
В такъв случай как една съвременна жена трябва да си съхрани здравето?
Компания TianDe споделя с вас шедьоврите на древната мъдрост, които ще станат съставна част от живота на една жена, причината за нейното здраве и продължение на рода. В Китай в продължение на много векове се култивира «наука за загрижеността за живота». Традиционната китайска медицина, опитът на която наброява повече от 5 хиляди години, е най-действащия, най-физиологичен и най-безопасен от всички известни начини за съхраняване и възстановяване на здравето. Днес тайните на източните целители предизвикват искреното възхищение на учени и лекари по целия свят. До сега древните рецептури и методи на лечение превъзхождат по своята ефективност повечето от най-съвременните фармакологични препарати и терапевтични процедури.
Основната разлика между китайската и западната медицина състои в това е, че китайската разглежда човека като част от природата, как едно цяло, оттук и целият подход към въпросите за здравето. Китайските лекари не лекуват отделни органи или болести, а изследват състоянието на целия организъм, вътрешните взаимовръзки, и въздействат на самата причина за недъга, а не на нейните последици. Хармонията е основата на която се крепи цялата философия на китайската традициона медицина. Хармонията на човека, хормонията на взаимодействие на човека с природата.
Меридиани на жизнената енергия
Цялата сложна структура на човешкия организъм съгласно теорията на китайската медицина е свързана с жизнената енергия (на китайски — ци). Освен това самият човешки организъм се намира в непрекъсната връзка с околната природа и е част от нея. Жизнената енергия възниква в процеса на взаимодействие на организма с околната среда. Цялата същност възниква от ци, и всичко живо зависи от ци.
Движението на ци се осъществява в организма по енергетични канали (меридиани). Съществуват 12 основни миридиани, по които енергията се движи в тялото на човека, и 8 допълнителни. Ци, пронизваща човешкото тяло, ще бъде полезна и действена само в този случай, когато всеки орган е пълен със своето ци и тя не преминава в друг орган. Нарушението на движението на ци предизвиква различни заболявания.
Съгласно теорията на китайската медицина една от формите на проява на жизнената енергия е единството и борбата на двете противоположни начала ян и ин. Основополагащото в жизнената дейсност на човешкия организм е уровновесеното състояние на ин и ян, пълната им хармония. Ин характеризира материалните съставляващи на тялото, а ян – неговите функции. Така ин охранява ян. Нарушението на това равновесие води до патологично сътояние, болести и те се изразяват или в преобладаване или в отслабване на ин или ян. За да се постави диагноза в китайската медицина е необходимо преди всичко правилно да оцениш състоянието на ин и ян и след това може да се определи причината за болеста.
Древните лечители са разбирали че е по-важно да се съхрани здравето, отколкото да се занимаваш с лекуване, и традиционата китайска медицина до голяма степен е насочена към профилактика на заболяванията.
За времето на съществуване на китайската цивилизация лекари на Поднебесието са събрали огромен опит. Най-действени се смятат способите на лечение като акупунктура, ароматерапия, фитотерапия. Всички лечебно-прафилактични препарати, които предлага традициона китайска медицина, се изготвят на естествена основа, нечужда на човешкия организм (80%- вещества от растителен произход и 20% – животински).
По мнението на китайски целители растителните препарати имат по-меко действие, по-малко тоскични са, отколкото синтетичните препарати, не водят до привикване. Растениета не потискат защитните сили на организма, те са активни срещу много щамове на микроорганизми, които вече са устойчиви към антибиотици, и са способни да усилват имунитета на човека, помагайки му да се справя с болестта.
Методите на традициона китайска арома- и фитотерапии имат явни предимства в сравнение с медикаментозно лечение, защото оказват комплексно въздействие на организма като цяло, коригират работата на всички функциониращи системи без отрицателни и странични ефекти. В книгата «Хуан-ди ней цзин» е казано: «Съответствието на принципа ин- ян е живот, противоречието е смърт. Да го следваш, означава да си осигуриш покой, да противоречиш — означава да възбуждаш нарушения. Затова лечението трябва да се провежда по-рано от проявлението на заболяването и да се осигурява покой по-рано, преди нарушенията да са се разкрили сами».
По мнението на китайски целители растителните препарати имат по-меко действие, по-малко токсични са от колкото синтетичните препарати, не водят до привикване и алергии при правилно използване, имат способността да усилват имунитета на човека, помагайки му да се справи с болестта.Движението ци се осъществява в организма по енергийни канали (меридиани). Съществуват 12 основни меридиани, по които енергията се движи по тялото на човека, и 8 допълнителни. Нарушението на движението на ци предизвиква различни заболявания.
Принципът на хармонизация на енергията и на функциите на организма е в основата на програмата на корпорация TianDe «Женско здраве», която се основава на методите на традиционната китайска медицина и използва предимствата на фитотерапията, аромотерапията и акупунктурата.
В програмата са включени превръзки от серията «Енергия на живота», «Енергия на билките», «Нефритена свежест», фиточай от серия «Дарове на Шамбала», Гел за деликатна грижа.
Сух компрес
Избирайки булка китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве като към главен показател за бъдеща съпружеска състоятелност. Дори намек за незначителна болест можел да развали предстоящия брак. Жената трябвало да има достатъчно от субстрата ин, за да нахрани с него мъжа: да му даде енергия и здраве. Затова от самото детство родителите пазели здравето на дъщерите си, ползвайки целителна сила на билките. Не е случайно че Китай е най-гъстонаселената държава, която не знае демографски проблеми.
Китайските целители смятат половите органи за корените на живота, които са съединени с всички други жлези и органи. От едната страна китайската медицина разглежда слабините като сложен механизъм, който работи подобно на помпа, позволяваща на жизнената енергия или да се натрупва в тялото или да изтича от него. Силните мускули на слабините осигуряват нормалното положение на всички вътрешни органи. Ако мускулите са отпуснати вътрешните органи нямат опора, започват да се смъкват и да се измъчват едни други, което има последици като застоен ефект, натрупване на токсини и деградация на органите от малкия таз. От друга страна това е един от най-силните енергийни центрове, в който е съсредоточено голямо количество биоактивни точки. Такъв поглед към здравето на репродуктивните органи е позволил на лекарите на Поднебесието да разработят уникален арсенал от целебни средства за съхранение на здравето.
Превръзките на TianDe са преди всичко сух фитокомпрес и след това са висококачествени хигиенични средства. Повърхността на превръзки на TianDe се състои от натурален памук и има много висока степен на хигроскопичност, което предотвратява появлението на раздразнения, парене и сърбеж.
Превръзките оказват двойно действие на организма: първото е арома- и фитотерапевтично действие, а второто е енерготерапевтично.
Ароматерапевтичен ефект на превръзките на TianDe
Ароматеравтичният ефект на превръзките от прогамата «Женско здраве» се осигурява от уникалната комбинация от лекарствени растения, патентованата формула на която строго се пази от фармолозите на Китай.
Лечебните компоненти на китайските билки активно въздействат на лигавицата на външните полови органи (попиваемостта на активните вещества чрез лигавицата е по-висока отколкото на друго място на кожата на човешкото тяло. Това е свързано с факта, че външните полови органи, а също прилежащите към тях тъкани, имат богата кръвоносна мрежа, съдържаща голямо количество лимфни съдове и чуствителни нервни връзки) и способстват на нормализация на флората, премахване на дискомфорта, раздразнения, мирис.
Целителите на Поднебесие са смятали, че в екстрактите са заключени душите на растенията и техните магически сили: представителите на флората за милиони години са придобили изключителна способност да синтезират такива ефиктивни антибиотици, че дори постоянно мутиращи бактерии и вируси, за които някои от съвременните лекарства вече не са сериозно препятствие, не могат да се адаптират към тях.
Енерготерапевтичен ефект на превръзките на TianDe
Превръзките на TianDe имат многофункционално въздействие на организма, работейки преди всичко на енергоинформационно ниво, благодарение на мощния заряд на природната енергия, която се излъчва от лековитите билки, оказвайки влияние на активните точки, които са разположени в зоната на слабините. Биоактивните компоненти, които се съдържат в превръзките, оказват влияние на състоянието на целия организъм като цяло, способствайки равномерното протичане на жизнената енергия ци.
Лекуването с билките е винаги продължителен процес. Той започва с изцеляването на душата. Растенията отдават своята сила (своето ци) за възстановяване на жизнената енергия на човека. Когато протичането на ци в организма се възстанови настъпва изцеление. Билките укрепват имунитета и подобряват общото състояние на организма, дори без да попадат вътре. Китайските целители разделят билките по вкус, температура и способост да въздействат на меридианите. Правилно съставеният сух компрес, поставен на правилното място, отстранява дисбаланса на ци, премахвайки причината за заболяването (втрисане, слуз) и може да бъде десет пъти по-ефективен от аналогичен билков разтвор, който да се приема вътрешно.
Както вече бе казано по-горе, съществуват 12 основни меридиани, по които се движи ци в тялото на човек, и 8 допълнителни.
През областта на слабините преминиват 2 допълнителни меридиани — Джун Май и Жeн Май, тях ги наричат още и „чудесни меридиани“. Те имат особено мощна „отвeждаща сила“: допълнително регулират кръвотворната функция на организма, по най-добрия начин се проявяват при тежки паталогии.
Джун Май има широки връзки с всички основните меридиани, „контролира” всички ян-меридиани и е нещо като техния „море ян”.
Жен Май господства над всички ин-меридиани и е нещо като техния „море ин”.
Меридианите Жен Май и Джун Май се отнасят към съдовете на матката, тясно свързани с менструалния цикъл, бременността и раждането при жените и опазването на квинтесенцията цзин (първична и придобита ци на бъбреците) при мъжете.
При поява в организма на паталогичен процес, когато системата на циркулация на енергия в основните меридиани не се справя с възникналите нарушения, тези меридиани осигуряват на организма ново ниво на енергетични връзки.
Върху „чудесните меридиани” се намират биологично активните точки, които мощно въздействат на състоянието на организма и които широко се използват в акупунктурата.
Най-известни са три от тях. Те са най-важните енергетични центрове.
Точка ци-хай е „море ци” и се намира под пъпчето на разстояние от два пръста. Тя е една от най-важните точки при лекуването на болести, предизвикани от нарушение на ци.
 • Нормализирането на състоянието на ци чрез въздействието на точка ци-хай способства за нормализация на състоянието на кръвта.
 • Ци-хай е най-важната общоукрепваща точка, на която въздействат за възстановяване на ян, за нормализирането на ци и кръвта.
 • Въздействие върху нея се прави при импотентност, полюции, нощно напикаване, смъкване на стомаха, пролапс на дебелото черво, задух, отслабване, болки в кръста, проблеми със съня, проблемно уриниране, задръжка на урина, воднянка, отоци, запек, диария, хълцане, главоболие, аменорея, течения, безплодие, смъкване на матка, болезнена менструация, маточни кръвотечения.
Гуань Юан наричат „дворец на яйчниците”, той е втори по своята значимост енергиен център за жените, който се намира между яйчниците. Лесно е да намериш тази точка: поставете дланта си на корема с палец към пъпчето. Точката се намира точно под кутрето по права линия от пъпчето на дълбочина един и половина инча, точно тук се съхранява първичната ци.
 • Тя е централна точка, която способства за възстановяването на първичната ци.
 • Тази точка е пресечно място на съдовете Жен Май и трите ин-канала за крака.
 • Съдът Джун Май започва в Гуан Юан. Точката Гуан Юан нормализира състоянието на съдовете Жен Май и Джун Май, активизира се при лечението на заболявания на половата сфера.
 • Имайки предвид, че джун Май е „хранилището на кръвта”, тази точката се използва в акупунктурата и при недостиг на ян-ци, при застой на кръвта (аменорея), а също така при недостиг на кръв (безплодие), болезнена менструация (дисменорея).
 • Въздейсвието върху точката Гуан Юан ефективно укрепва първичната ци, премахва външната патогенна ци.
 • Въздействието върху нея става при импотенция, полюции, напикаване, болки, смъкване на матката, маточни кръвотечения, световъртежи, шум в ушите, лесна умора, слабост, загуба на килограми, болки в кръста, сърцето, диария, хълцане, припадък, епилепсия, болести на тънкото черво, полова сфера.
Хуей Ин е акупунктурна точка ”среща ин”, „пресичане на ин”, „морско дъно”, „пещера за срещи на силите ин”, „вратата на живота и смъртта”, „центъра за сила”.
 • Намира се в самия център на слабините, по средата между две основни врати на човешкото тяло (половите органи и ануса), малко по-надолу под повърхността на кожата.
 • Представлява връзка от полови нервни окончания.
 • Тя е средоточие на повечето ински канали, мястото на студената енергия ин, точката за събиране на цялата енергия ин, най-ниската точка за събиране на енергия в коремната кухина. Чрез точка Хуей Ин енергията ин, енергията на земята, влиза в туловището.
 • Свързва помежду си най-висшата точка на тялото с най-ниската и е централната точка за съединението на кръстовището от пътища за предаване на енергия между теменцето, чрез което в тялото се попива енергията на небесата и стъпалото, чрез което тялото поглъща енергията на земята.
 • Явява се „врата”, чрез която енергията влиза и излиза от тялото.
 • Тя е една от най-важните точки на любовта, работата с Хуей Ин стимулира ерекцията при мъжете и пробужда желанието при жените.
 • Източник е, от който „вдишването на живота” се разпространява във всичките части на тялото, е център, създаващ „жизненност”.
 • От нея цялото тяло получава обновяване и подмладяване.
 • Е място, където се събира зараждащата сила. От нея произтича смелостта, способстваща управлението на мислите, блестящия външния вид, подмладяването и здравината.
В слабините също така се намират рефлекторните зони, които оказват влияние на функционалността на главния мозък, сърце, стомах, бял дроб, корем, черен дроб, бъбреци, надбъбречната жлеза, пикочния мехур, половите органи, щитовидна жлеза, хипофиза, епифиза и кръста.
Ароматичните масла и фитонциди, съдържащи се в превръзките, от гледната точка на китайската медицина билките, които се намират в превръзките, „пречистват застоя, загряват меридианите, отстраняват влагата, загряват студа, раздвижват ци и кръвта, произвеждат хармонизиращ ефект”. действат на биоактивните точки на рефлекторните зони и чрез тях на целия организъм.
Превръзките TianDe активизират способността на организма за самооздравяване. От гледната точка на традиционната китайска медицина билките, съдържащи се в превръзките, „пречистват застоя, загряват меридианите, премахват влагата, загряват студа, раздвижват ци и кръвта, произвеждат хармонизиращ ефект.

Енергията на живота” са превръзки — фитокомпреси
Най-мощните средства в традиционната Китайска медицина са превръзките- фитокомпреси „Енергията на живота”, които прекрасно поддържат женския организъм. Ефективността на превръзката се дължи на уникалните фитопълнители от гъсти екстракти и изсушени билки, използвани в китайската медицина. Китайските целители наричат сухите екстракти „същността на растенията”. За да получим 1 кг от екстракта е необходимо да използваме 8-10 кг билки. Ясно е, този процес изисква разход, и то не само времеви, а и енергиен, което повишава стойността на екстракта в десетки пъти в сравнение с билката. Ефективността на вече готовия продукт на тази основа се увеличава няколко пъти.
Aктивни компоненти на превръзките — фитокомпреси

Дудник или дягил, ангелика. В традиционната медицина на Китай, Монголия, Индия дудник китайски се нарича „женски женшен”, „женско растение” или „кралица на китайските билки”. Тя действа върху меридианите на сърцето, черния дроб, далака, тонизира, укрепва кръвта, регулира менструацията, облекчава болката.

Съгласно древно предание ангел донесе корена на дудник на земята за лечение на чума и други неизлечими болести. Оттогава това растение започнали да наричат „ангелска билка” или ангелика. Хората вярват, че това растение има свръхестествени целебни свойства. При заболявания на женската репродуктивна сфера използването на ангелика се препо – ръчва при възпалителни процеси, нурушение на менструалния цикъл, дисменорея (болезненна менструация), фиброзно-кистозна мастопатия, предменструален синдром, застойни процеси в малкия таз, нарушение тонуса на матката, безплодие, климактерически синдром.

Дудник имитира ефекта на естрогена и прогестерона, източник е на фитоестрогени. Той не само има способността да „подменя” действието на хормоните, но също така способства за увеличаване чувствителността на рецепторите на тъканите на организма към тези хормони.

Екстрактът от мента широко се използва с лекарствени цели в традиционната китайска, арабска и японска медицина. Притежава успокояващо, спазмолитично, антисептично и болкоуспокояващо свойства. При контакт със слизестите обвивки ментолът, съдържащ се в ментата, въздейства на рецепторите за хлад, свивайки повърхносните съдове, в резултат на което рефлекторно се разширяват съдовете на вътрешните органи. С това се обяснява намаляването на усещането на болка при различни възпалителни процеси.

 • Екстрактът от корени на фалопия — китайските лекари наричат фалопия „растение на дълголетието” за неговите общоукрепващи и тонизиращи свойства. Особено е полезен за жените в следродилния период, защото той повишава тонуса на матката, възстановява хормоналното равновесие, оказва екстроген- и прогестерон-подобно въздействие на ендометрия, благотворно влияе на работата на репродуктивната система.
 • Екстрактът от корени на млечноцветния божур е един от най-често използваните лекарствени растения в тибетската традиционна и народна медицина. Използва се като болкоуспокояващо, антиконвулсантно средство при лечение на гинекологични заболявания, а по-точно по време на течения и нарушения на менструалния цикъл.
 • Екстрактът от листата на куркума се прилага съгласно с аюрведа за премахването на сърбеж, дерматит, алергично акне, нормализиране на кръвообращението. В традиционната китайска медицина корените на куркума използват като стимулиращо, тонизиращо, болкоуспокояващо, кръвоспиращо и способстващо обмяната на веществата средство. Куркумата е надежен помощник на имуната система в битката с патогенната микрофлора.
 • Екстрактът на книдиум се слави със своите тонизиращи и общоукрепващи свойства, предизвиква ускорено образуване на азотния оксид в прилежащите тъкани и осигурява мощен приток на кръв към половите органи, за сметка на което се достига подобрение на храненето и дишането на тъканите, а също и повишаване на либидото. Чувствените преживявания стават по-ярки. Екстрактът от книдиум притежава мощно противовъзпалително, антибактериално, антимикробно действие.
 • Екстрактът от алое в аюрведа се нарича „кумари” („млада девойка”), което говори за особен подмладяващ ефект, което той оказва на организма на човека, в частност на женския. Алое подобрява обмяната на веществата, въздейства на всичките тъкани на организма, способства за заздравяване на раните, позитивно въздейства на репродуктивната система. Предотвратява гъбични, вирусни и бактериални инфекции, премахва отоци и сърбежи.
 • Алунитът е 100% натурален продукт от планинско–вулканичен произход. Родината на този кристал е Югоизточна Азия, но може да се намери и в други региони, където се наблюдават планинско-вулканични образувания. Кристалът притежава природни антибактериални действия.
 • Противопоказания: бременност.
 • Ефективността на фитокомпреса „Енергията на живота” се усеща още няколко минути след използването: намалява сърбежът и паренето. Може да се появи усещане за топлина или пулсация в енергетичните центрове — това е сигнал за активизация и хармонизация на енергетичните взаимодействия в организъма.

Превръзка Енергия на билките
Разработени от учени от Държавния център по Китайска медицина. Произвеждат се с високотехнологично оборудване. Повърхността на превръзката е пропита с патентован концентрат от билкови екстрати, приготвени по старинни рецепти на лечителите на китайската династия Тан.
Активни компоненти на превръзките „Енергия на билките”
В рецептурата на превръзките има патентована смес от билки на китайската медицина, основните от които са: екстракт от семената на книдиум, листа от куркума, листа мента, дудник, от млечноцветния божур, корени на фалопия, листа на алое, алунит.
Действието на екстрактите от растенията, влизащи в състава на превръзките „Енергия на билките”, е насочено към стимулиране на имунитета на женския организъм и хармонизация на женската енергия, възстановяване на месечния цикъл, който в идеалния случай е равен на лунния и се състои от 28 дни. Те способстват нормализирането на кръвообращението, подобряването на обменните процеси, функциите на органите от малкия таз и слабините, възстановявенето на микрофлората.

Видове превръзки „Енергия на билките”

За всеки ден,  За критични дни , За критични нощ

Експрес-тест за контрол на микрофлората

Превръзките за критични дни и нощи съдържат експрес-тест за контрол
на микрофлората, благодарение на който всяка една жена може да оп-
редели в домашни условия за 30 секунди наличността/липсата на забо-
ляване на половите органи. Всеки възпалителен процес предизвиква
нарушаване на рН баланса и цветовият индикатор на теста ще покаже
веднага това.
С помощта на клечката с памуче, която е в опаковката, е необходимо да
се вземе намазка и да се нанесе на цветния индикатор. След 10 секунди
да се сравни цветът с цветовата таблица, която също се намира в опаков-
ката на теста.

Многослоевият строеж на превръзката за критични дни и нощи осигурява абсолютен комфорт
1. Естественият горен слой Airlaid бързо пропуска течността навътре и предотвратява нейното връщане на повърхността, което позволя – ва на кожата да остане чиста и суха.
2. Вътрешният попиващ слой съдържа гранули на суперабсорбент, който превръща течността в гел и надеждно я задържа вътре в превръзката.
3. Уникалната фитомембрана съдържа патентования концентрат от билкови екстракти.
4. Страничните крилца и увеличеният обем на превръзката осигуряват недежността и предотвратяват изтичане през нощния период.
Противопоказания: бременност.
Превръзки Нефритена свежест”
Златото има цена, но нефритът е безценен“ (древна китайска мъдрост).
Името на превръзките „Нефритена свежест” е символично, то ни отпраща към културата на Древния Китай, където този полускъпоценен камък исторически е бил използван за привличане на любов. Изрязан под формата на пеперуда той е бил смятан за силен любовен талисман.
Нефритът е бил един от главните естетически символи на любовната терминология на Китай, често е споменаван в трактати за изкуството на любовта, него са свързвали със семейното благополучие и дълголетие.
Най-образните и привлекателните аспекти на даоските тайни от леглото винаги са съпровождани с метафори на нефритена тематика: изразът „да играеш с нефрит” означавал да правиш любов, а термините „нефритено стъбло” и „нефритен павилион“, недвусмислено давали яснота за какво става въпрос.
.
Ежедневни дамски превръзкиНежна грижа“
Представителките на прекрасната половина на човечеството имат досаден спътник, в опитите да се избавят от който, са използвали дори калени тухли. Този «спътник» е цистит.
По статистика, жените 2 пъти по-често страдат от цистит, отколкото представителите на силния пол. Симптомите му са познати на всеки: честите — до 20 пъти на час — усещане за уриниране, режещи болки по време на изпразване на пикочния мехур, спазми в долната част на корема и повишена температура.
При мъжете възпалението на пикочния мехур се случва много по-рядко. Това се дължи на анатомичните особености. Бактериите, които предизвикват цистит, най-често попадат в пикочния мехур от дебелото черво, влагалището и уретрата. За разлика от пикочния канал на мъжете, дължината на който е 20 см, уретрата на жената е къса, 4 см, което е кратък път за цистит.
Традиционното лечение на цистит е антибактериална терапия, по-точно приемане на антибиотици. Само че циститът протича с рецидиви и като резултат- формиране на устойчивост на бактериите към антибиотици.
Когато антибиотиците вече не помагат, жените търсят народна медицина. Едно от известните средства е калена тухла!
Да се намали вероятността на развитие на инфекция и да се избегне появата на рецедиви ще помогнат превръзки «Нежна грижа». Те осигуряват ефективна хигиена, предотвратявайки размножаване на бактериите и развитието на цистит. Свойствата на екстракта от билки в състава на превръзките, потискат ръста на патогенни микроорганизми, премахват дискомфортните усещания и ускоряват процесите на оздравяване.
Мекият горен слой е изработен от естествен материал, нетъкан текстил, който е много фин и нежен и не дразни чуствителната кожа. Във вътрешния слой се намира фитомембрана с екстракти от билки, които притежават антисептични, диуретични и аналгетични свойства.
Алунит: или т.нар. “кристал на свежестта” е минерал с вулканичен произход, който има антибактериално действие и предотвратява образуването на неприятни миризми и развитието на инфекции.
Кемпферол: биологично активното вещество на растението (флавоноиди) имат диуретично и спазмолитично действие.
Борнейски камфор: камфор, извлечен от стволовете на камфоровото дърво Dryobalanops camphora, растящо в субтропичните зони на Китай. Широко използван в традиционната китайска медицина заради своето силно противовъзпалително и антибактериално действие.
 • Китайска ангелика: растение, което наричат „женски женшен“ и се използва за възстановяване на организма след раждане, при лечение на болезнена менструация и болка в областта на таза. Притежава противовъзпалителни, аналгетични и диуретични свойства.
 • Японска софора: при външно приложение, тя има силно бактериално и противовъзпалително действие.
 • Индийската хризантема е растение, което в продължение на векове се използва в източната медицина, поради своето антимикробно и противовъзпалително действие.
 • Японски орлови нокти: възстановява баланса на естествената микрофлора. Има диуретичен и противовъзпалителен ефект. Корейски учени са изследвали свойствата на растението и установили,че веществата, които се съдържат в него имат аналгетично действие подобно на аспирин.
 • Жасминова Гардения: спазмолитично и диуретично действие, особено при заболявания на бъбреците и пикочните пътища.
 • Глухарчето е билка, широко използвана за облекчаване на възпаления и засилваща локалния имунитет. Противопоказания: бременност.
Нежен гел за деликатна грижа от серия „Алтай”
Чистотата е залог за здраве” — основен принцип в грижите за женското здраве, и, струва ни се, всяко едно момиче е научило това от майка си още в своето детството. Но преди 15-20 години светът беше друг. Нямаше толкова детски вагинити, вулвити, ерозии…
Слабият имунитет е проблемът на третото хилядолетие, а значи, за да бъдеш здрав обикновените средства не са достатъчни! Нормален сапун, от който нашите баби дори нямаше да се намръщят, днес в много хора предизвиква раздразнение.
Деликатните участъци на тялото изискват не по-малко деликатна грижа, и не само заради емоционалното си значение, а в значителна степен поради обективни особености: рН на слизеста на половите органи е доста по-различна от рН на останалите участъци от тялото.
Гелът от серия „Алтай” позволява деликатно да се осъществява хигиена на половите органи, запазвайки рН, повишавайки съпротивата срещу агресивните микроорганизми и намалявайки вероятността от възпалителни процеси.
Действие на интимния гел
 • Способства за възстановяване на целостта на лигавицата на полови – те органи, за премахване на дискомфортни усещания, зачервяване и подуване;
 • Природните компоненти поддържат здрава микрофлора, омекотяват, овлажняват, предотвратяват възпалителни процеси;
 • Предотвратяват развитието на вагинална сухота, овлажнявайки лигавицата на влагалището и създавайки усещане за комфорт;
 • Идеален за всекидневна грижа както за жените, така и за мъжете;
 • Осигурява усещане на девствена чистота и естественост.
Съставки на гела за деликатна грижа „Алтай”

Млечна киселина, комплекс от естествени екстракти (алое от барбаден – сис, цимбопогон, листа от градински чай, корен на женшен, цветове от медицинска лайка, мента), колоидно сребро.

Млечна киселина

 • Натуралният продукт е необходим за защита на женските органи срещу вредоносни бактерии. При здрава жена флората на половите органи 90% се състои от лактобактерии, произвеждащи млечна киселина;
 • Ако по някакви причини количеството на бактериите намалее много бързо се променя рН на лигавицата и способността й да неутрализира гъбичките, бактериалните агресори и др.;
 • Млечната киселина, която е част от съставките на гела, способства за съхранение на полезната флора и е защита срещу инфекции.

Алое

 

 • Притежава бактерицидни и бактериостатични свойства, активно е срещу групите на микробите: стафилококи, стрептококи, стомашни, дифтерийни, дезентерийни пръчици. Също така оказва противовъзпалително и бързо възстановяващо действие;
 • Повишава устойчивостта на лигавицата към въздействието на повреждащи агенти и ускорява процесите на регенерация. Прекрасен стимулатор, повишава защитните свойства на организма в битката с инфекциите, съдържа природния антибиотик барбалоин.

Листа градински чай или салвия

 • Притежава дезинфектиращо, противовъзпалително и спазмолитично действие, премахва хиперемията (силно зачервяване на кожната повърхност) на лигавицата и кожната обвивка;
 • При външно прилагане има стягащо и антисептично действие, заздравява рани, микропукнатини.

Женшен

 • Адаптоген, мощен имунен стимулант;
 • Има противовъзпалително, антибактериално, заздравяващо действие;
 • Спомага за хидратиране и възстановяване на гениталната лигавица.

Лайка

 • Оказва противовъзпалително, бактерицидно действие;
 • Има успокояваща способност;
 • Обезболява

Лимонова трева или Цимбопогон

 • Съдържа ароматно масло, в състава на което има гераниол и цитронелол;
 • В медицината се използва като антисептик

Маточина

При външно приложение върху кожата и лигавиците маточината има:

 • болкоуспокояващ,
 • противовъзпалителен,
 • противосърбежен, антимикробен, антивирусен ефект.
 • Колоидно сребро

ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ЖЕНСКО ЗДРАВЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Кошница