Blog

Плацентна серия

by in Продукти юли 9, 2019
Думата «плацента» ни препраща към онези времена, когато нашата кожа е била по бебешки нежна, а ние самите под майчиното крило получавахме всичко необходимо без никакви грижи . Плацентната козметика включва продукти, които помагат на стареещите клетки на кожата «да си припомнят» младостта, и подобно на бебетата да получават «наготово» подхранване, което е необходимо за активното делене и растеж .
”Плацентата е орган, свързващ организма на майката и детето по време на бременността. Това е кладенец от полезни биологично активни съединения. За производството на козметичните продукти от серия Sheep Placenta се използва овча плацента, тъй като тя е най-съвместима с компонентите на човешката кожа . С помощта на високотехнологичен метод за екстрахиране производителите достигат висока степен на прочистване на екстракта . Този метод гарантира пълната безопасност на получения продукт . Освен това се запазват всички съставки, които правят плацентата ценна . Методът на плацентно подмладяване започва своята история още през 1912 г .: професор Алексис Карел (Франция) открива активно вещество, способно да възстановява живота на клетките . Въз основа на опитите на Карел през 1931 г . швейцарският доктор Пол Ниханс създава метод на лечение с помощта на живи клетки . След 13 години японският учен Шан Дао успява да извлече от овчата плацента екстракт .
Използването на плацента започна много преди научните открития:
• като подмладяващо средство плацентата се е използвала още по времето на Клеопатра . Първите научни обяснения на лечебните свойства на плацентата се споменават в трудовете на Хипократ и Авицена;
• в Китай плацентата са наричали «лодка във виолетова река», с която детето пристига в света . След раждането на детето са изсушавали последъка му, при поява на тежка болест са приготвяли отвара и са я давали на болния да пие . Това се е смятало за много ефикасно средство за стимулиране на защитните сили на организма;
• руските баби-акушерки са съветвали след раждането плацентата да се заравя под прага (място за възнесение на предците) или в малка яма, в която се засажда дърво като символичен побратим на новороденото дете . Екстрактът от плацента (Placental extract) е продукт, получен по метода хидролиза (разграждане) на плацентната тъкан, неповторим природен комплекс, съдържащ белтъци, аминокиселини, полизахариди, липиди, ензими, ненаситени мастни киселини, витамини и микроелементи .
”Повечето от микробите, които попадат върху кожата, загиват за 20-30 минути.
Как функционира плацентната козметика?
• Стимулира «белтъка на младостта»: протеин, който се съдържа в овчата плацента, по състав наподобява основния строителен белтък в човешката кожа — колаген, естественото производство на който в организма значително се редуцира към 35-годишна възраст, което води до поява на бръчки .
• «Блокира» свободните радикали: свободните радикали са признати виновници за преждевременното стареене . В кожата най-силно от тях страда колагенът, тъй като радикалните молекули възпрепятстват свободното преместване на молекулите в колагеновите влакна, в резултат на което те образуват връзки, губят гъвкавостта си и стават твърди .
• Намалява трансепидермалните загуби на влага: аминокиселините на екстракта от плацента създават върху кожата защитен филм, който възпрепятства загубата на влага, без да затруднява клетъчното дишане .
• Осигурява наситено подхранване на клетките: екстрактът от плацента съдържа комплекс от подхранващи вещества, сред които аминокиселини, ензими, минерални вещества и много др .
• Повишава «козметичния имунитет»: кожата е имунокомпетентен орган . Това означава, че тя сама носи отговорност за имунитета си! За тази цел кожата е въоръжена с цяла система от имунни клетки: Лангерхансовите клетки осъществяват контрол, клетките лимфоцити «бомбардират» врага, а клетките макрофаги «довършват» външните агенти .
Кожата е «щит» на организма, на нея постоянно се налага да отразява атаките на външния свят . Но много често собствената защитна система не е на висота, и агресорът побеждава . В резултат на това се появяват дерматити, екземи, акне и други козметични проблеми .

Овлажняващ крем с подхранваща основа Sheep Placenta,50 гр Код:10304

Кожата постоянно се подлага на деформации — разтягане, усукване, компресия . От една страна тя трябва да се противопостави на напора, тоест да бъде устойчива . От друга — да не ограничава способността ни да се движим, тоест трябва да остава пластична . Водата е основен вътрешен «пластификатор» на роговия слой на нашата кожа, ако не беше водата, той щеше да наподобява твърда черупка на костенурка . Затова хидратацията на кожата е жизненоважна процедура . След 30-годишна възраст дебелината на роговия слой започва да се увеличава: ако на 20-25 години тя е 4-5 кератинови люспички, то към 35-годишна възраст достига до 6-8 (за сравнение: върху опашката на плъх има 9-12 люспички) . Нуждата от хидратация се увеличава . Хидратиращият крем с подхранваща основа насища кожата с влага, заедно с това я подхранва и стимулира обновяването за сметка на съдържанието на екстракт от плацента и масло от пшеничен зародиш .

Маслото от пшеничен зародиш (Triticum vulgare germ oil):

• съдържа витамин А, сяра, цинк и мед — комплекс, стимулиращ естествения синтез на фибриларни белтъци на колагена и еластина, които придават на кожата еластичност и гъвкавост, подобряват структурата и релефа на кожата, спомагат изглаждането на възрастовите бръчки;

• съдържа висока концентрация на родствени на кожата мастни киселини (линолева и олеинова), които укрепват бариерните й качества, възпрепятстващи трансепидермалната загуба на влага и предотвратяващи появата на лющене и раздразнения;

• съдържа витамин Е в най-активна алфа-токоферолна форма, благодарение на което притежава силен антиоксидантен ефект, защитава кожата от разрушителното действие на свободните радикали .

Предназначение:

• Спомага нормализирането на водно-липидния баланс на кожата и повишаването на защитните свойства на епидермиса .

• Омекотява и подхранва кожата, предпазвайки я от изсушаване и лющене .

• Активизира регенеративните процеси, като спомага подмладяването на кожата .

Прилагане Нанесете крема върху почистена кожа на лицето и шията с внимателни кръгови движения, като изключвате зоната около очите . Подхожда за всички типове кожа след 35-годишна възраст. Резултат Кожата си възвръща еластичността и жизнената сила!

Регенериращ крем за лице против бръчки Sheep Placenta, 50 гр Код: 10303

Този крем е идеален за грижа за кожата през нощта . Ако в младежката си възраст пренебрегваме тази процедура, то след 35-годишна възраст използването на възстановяващ продукт е задължително . Направете нощта полезна за кожата: от 23 .00 до 4 .00 протича активно обновяване на клетките, но само в случай, че човекът по това време спи . В периода на нощно бодърстване се образува хормонът кортизол, който помага на разрушаването на клетките на кожата . Но, ако спите, организмът произвежда друго вещество — хормон на растежа . Възстановяващият крем засилва регенерацията на кожата, възвръща й енергия и сила . Той работи, докато си почивате .
Активни съставки на крема — екстракт от плацента и екстракт от прополис . Екстрактът от прополис (Propolis extract) е: • ценен източник на аминокиселини, растителни смоли, дъбилни вещества, етерични масла, восъци, витамини (Е, С, РР, В2), микроелементи (калий, калций, магнезий, мед, цинк)… Този списък може да се продължи, защото в състава на прополиса влизат над 180 полезни за кожата компонента; • подхранва кожата, стимулира процесите на регенерация; • враг на бактериите, което се потвърждава от много елементарен експеримент: парче сурово месо, намазано с прополис, не се разваля няколко седмици, дори ако е изложено на пряка слънчева светлина .
Предназначение:
• Хидратира и подхранва кожата, отстранява зачервявания, премахва дискомфорта .
• Защитава кожата от негативното влияние на околната среда .
• Подобрява бариерните качества на кожата, възвръща й жизнената сила .
Прилагане: Нанесете малко количество крем върху предварително почистена кожа на лицето с внимателни кръгови движения, като изключвате зоната около очите .
Подхожда за всички типове кожа след 35-годишна възраст. Резултат Възстановяване на кожата, активна профилактика на стареенето

Изглаждащ крем Sheep Placenta ,50 гр Код:10302

Ако тенът на лицето ви е вял, ще ви помогне крем, изравняващ тена, от серия Sheep Placenta . Той балансира състоянието на кожата, като се бори със зачервяванията и лющенето в чувствителните участъци, прави тена на лицето по-равномерен, а също така насища кожата с влага, повишавайки тургора и изравнявайки релефа . Активни компоненти на крема — екстракт от плацента и хиалуронова киселина .
Хиалуроновата киселина (Hyaluronic acid):
• е най-важният влагозадържащ компонент на кожата: 1 гр. хиалуронова киселина поглъща 3 л вода!
• не само насища кожата с влага, но и създава на повърхността въздушен защитен филм, който пречи на изпарението, възпрепятствайки обезводняването в по-дълбоките слоеве кожа;
• притежава лифтинг ефект, повишава тургора на кожата;
• притежава антиоксидантно действие;
• е гениален логистик: никога няма да достави прекалено много течност там, където няма нужда, и няма да остави да умрат от жажда «пресъхналите» зони на кожата .
Предназначение:
• Спомага за намаляването на пигментацията, изравнява тена на лицето .
• Хидратира кожата, поддържа естествените защитни механизми .
• Забавя появата на забележими признаци на стареене
. Прилагане Нанесете малко количество крем върху предварително почистена кожа на лицето и шията с внимателни кръгови движения, като избягвате зоната около очите .
Подхожда за всички типове кожа след 35-годишна възраст.
Резултат Подобряване на тена и повишаване на тонуса на увяхващата кожа, изравняване на тона и микрорелефа .

Тонален крем за лице Sheep Placenta, 50 гр

Тонален крем от TianDe съдържа съставки, които активират клетъчна функция и укрепват клетъчните мембрани на кожата. Детоксикира, придава на кожата здрав и естествен вид, предпазва от UV радиация през деня, не запушва порите. Тоналната активна съставка е получена от екстракт от мечо грозде, придава нежен, естествен нюанс. Тоналният ефект е с хамелеон ефект, кремът се адаптира към тена на всяка кожата. Подходящ за всички типове кожа.

Активни съставки:

 • Хидролизиран протеин от плацента (Hydrolyzed Placental Protein) – животински протеини, получени от овча плацента. Съдържа комплекс от биологично активни вещества, аминокиселини, особено глицин и аланин, минерални соли на натрий, калий, хлорид, фосфор, нискомолекулни протеини, фибробластен растежен фактор (отговорен за подновяване на кожата), нервен растежен фактор (регулира хормоналния баланс), нуклеинова киселина, ензими, коензим Q10, витамини А, Е, С, D, PP, H, B1, B2, B3, B6, B12. Има биостимулиращо, имуномодулиращо, противовъзпалително действие, стимулира периферното кръвообращение. Използва се за възстановяване, подмладяване, намаляване на бръчките, подобряване цвета на кожата и предотвратяване на пигментация. Екстрактът от овча плацентата не съдържа хормони, не води до привикване.
 • Арбутин (Arbutin) – получава се от листата на мечо грозде: има избелващо действие; прониква дълбоко в кожата, като блокира синтеза на меланин; влияние върху процеса на пигментообразуване, не пречи на жизнената дейност на меланоцитите и другите кожни клетки.

Приложение:

С леки масажни движения кремът се нанася равномерно по цялата повърхност на лицето и шията. Препоръчва се за защита от неблагоприятни въздействия на околната среда и „скриване“ на малки дефекти на кожата.
Подхожда за всички типове кожа след 35-годишна възраст

Крем за клепачи против бръчки Sheep placenta, 50 гр Код: 10306

Очите издават възрастта ни, тъй като кожата на клепачите се състарява първа . Това е свързано с факта, че в нея има малко «опорни» колагенови и еластинови влакна . При това мимическото натоварване е много високо: окото премигва около 20 хиляди пъти на ден . Само внимателната грижа е способна да запази младостта на тази нежна кожа . Кремът за клепачи против бръчки от серия Sheep Placenta подхранва, хидратира кожата на клепачите, като коригира признаците на стареене .
В състава му влизат екстракт от плацента, а също така хиалуронова киселина, колаген, витамин Е и етери на жожоба .
Етерите на жожоба (Jojoba esters): • прекрасно се усвояват от кожата, омекотяват и я подхранват, тъй като около една четвърт от кожната обвивка се състои от липиди, родствени на липидите
на жожоба; • съдържа восъчни етери, които действат като естествен хидратиращ фактор (NMF) и възстановяват хидробаланса на кожата; • съдържат аминокиселини, по структура наподобяващи колагена на кожата, затова възстановяват нейната еластичност, спомагат изглаждането на бръчките; ”Уникалният течен восък от жожоба придоби голямо значение като заместител на спермацета — течен животински восък, който се добива от главата на кашалот. Специалните изследвания на американските учени показват, че химичните съставки на жожоба и спермацета са идентични.
Витамин Е (Tocopherol): • «витаминът на младостта» на кожата, който й позволява да изглежда по-млада, като я подхранва, хидратира, регенерира, укрепва бариерния слой на епидермиса; • освобождава клетките от влиянието на свободните радикали, забавяйки процесите на стареене; • прави кожата по-устойчива към въздействието на УВ лъчи;
Предназначение:
• Мигновено освежава, омекотява нежната кожа на клепачите .
• Намалява видимите признаци на възрастовите промени .
• Спомага изглаждането на бръчките, хидратира и укрепва кожата, повишава
еластичността й .
Прилагане Нанесете с леки потупващи движения върху кожата около очите . Не масажирайте!
За постигане на най-добър резултат използвайте сутрин и вечер! Подхожда за всички типове кожа след 35-годишна възраст. Резултат С всеки изминал ден погледът ви става по-ярък, по-светъл и по-привлекателен!

Пилинг на основата на плацента, 80 гр Код: 10301

Списъкът с необходими за кожата процедури след 35–годишна възраст се увеличава . В тази възраст специалистите съветват да не се ограничаваме с обикновено почистване и да започнем редовно да използваме пилинги .
” Думата «пилинг» произлиза от англ. peel — «обелвам кора». Пилингът е процес на излющване на вроговени клетки . След 35-годишна възраст започват да преобладават процесите на вроговяване, дебелината на слоя на «умъртвените» клетки се увеличава . Ако навреме не се извърши «основно почистване», вроговените клетки ще попречат на достъпа на кислород, ще затруднят дишането, кръвоснабдяването, метаболизма на кожата .
В състава на пилинга на основата на плацента влизат екстракт от алое и растителни аминокиселини .
Екстрактът от алое вера (Aloe barbadensis leaf extract): • съдържа над 200 биологично активни вещества, сред които витамини, аминокиселини, ферменти, минерали, микроелементи, гликозиди и много др .; • спомага поддържането на хидробаланса на кожата, благодарение на полизахаридите; • предотвратява развитието на акне с помощта на съдържащите се в него салицилова киселина и етерични масла; • нормализира киселинно-основния баланс на кожата, тъй като нейното ниво на рН съвпада с нивото на рН на алое; • притежава уникалната способност да удовлетворява потребностите на всеки тип кожа: ако вашата кожа ви «изненадва», сменяйки омазняването със сухота и лющене, козметичните продукти с екстракт от алое са това, от което тя има нужда . Растителните аминокиселини (Vegetable amino acids): • всъщност, са белтъци в разграден вид и са «строителен материал» за клетките на кожата; • хидратират кожата, образувайки върху повърхността й лека мантия, която придава гладкост и понижава трансепидермалните загуби на влага; • подобряват обменните процеси, стимулират местния имунитет и повишават защитните свойства на кожата .
Предназначение: • Деликатно премахва вроговените клетки .
• Стимулира естественото обновяване на кожата, хидратира, оказва подмладяващ ефект .
• Изравнява микрорелефа на кожата, подобрява тена на лицето
Препоръки за честотата на прилагане: • мазна кожа — 2-3 пъти седмично, • нормална кожа — 1-2 пъти седмично, • суха и чувствителна кожа — 1 път на 2 седмици .
Прилагане Нанесете малко количество пилинг върху почистена кожа на лицето, като избягвате зоната около очите . Масажирайте 1-2 минути и щателно измийте с голямо количество вода . След прилагане на пилинга не се препоръчва излагане на слънце, използване на маски-филми и други ексфолианти в продължение на 2-4 дни в зависимост от типа кожа . Резултат Обновена, гладка, еластична кожа!

Тоник за лице, 100 мл

Тоникът за лице с овча плацента на компания Тианде е продукт, който влиза в ежедневната грижа на всяка дама. Продуктът може да се използва по 2 начина:
 1. като завършващ почистващ лицето продукт;
 2. като основа на лицето поставена преди дневният или нощен крем за лице.
Ползи от използване на плацентен тоник:
 • Поддържа нормалната киселинност на кожата – да се нанесе след измиване на лицето, когато е възможно нормалната киселинност да бъде нарушена. Той неутрализира действието на твърдата вода и киселинността, която кожата получава от измивните продукти.
 • Завършва етапа на почистване на лицето – успешно премахва остатъците от грим или външни нечистотии останали по кожата.
 • Удължава и засилва действието на после поставените продукти за лице.
Активни съставки:
 • Овча плацента – антистареещо действие, доказало своята ефективност хилядолетия назад. Тя съдържа повече от 100 компоненти – протеини, нуклеинови и аминокиселини, полизахариди, липиди, витамини, микроелементи и други, които комплексно действат в посока подмладяване. Активните компоненти действат на фибробластите за изработка на еластин и колаген, както и активна регенерация на увредените тъкани.
 • Хамамелис – храст изестен като „вещерски лешник“. Той съдържа танин, което спомага за тонизиране и освежаване на кожата. Стяга порите, омекотява, подхранва, изглажда.
 • Натриев хиалуронат – образува лек филм на кожата, който задържа влагата и намалява изпаряването на водата от кожата. Подобрява тургора на кожата, прави я по-лека.
Начин на използване:
Нанесете 1-2 пъти на деня, като поставите на пръстите на ръцете и след това на лицето.
Подходящ за всеки тип кожа след 35 години.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Кошница