Blog

Косопад при мъжете (плешивост). Причини за загуба на коса при мъжете. Средства против оплешивяване.

by in Красота февруари 23, 2021

Основните форми на косопад, които лекарите идентифицират:

✅Андрогенетичен
✅Гнездови
✅Дифузен

Причини за загуба на коса при мъжете в млада възраст. Андрогенетична форма на косопад

Андрогенна загуба на коса- Това е най-често срещаният тип плешивост при мъжете. Основно започва да се проявява в ранна възраст. От всички съобщени случаи на косопад с тази форма, около 90% от всички случаи се наблюдават при млади мъже. Причината за тази форма на плешивост е повишената чувствителност на космените фоликули на главата към действието на мъжките хормони, по-специално към вещество като дихидротестостерон. В млада възраст най-високата активност на половите хормони. Но оплешивелите мъже едва ли ще бъдат утешени от факта, че гладката и лъскава глава е признак на мъжественост и сексуалност. Под въздействието на дихидротестостерон кръвоснабдяването на луковицата се влошава, метаболитните процеси се забавят, с течение на времето луковицата намалява и умира. Какво причинява повишена чувствителност към това вещество? Основната причина е генетичното предразположение. Тоест загубата на „растителност“ в млада възраст се наследява от мъж.

 

Андрогенетичната форма на плешивост при мъжете веднага се разпознава. Типични признаци: косата пада в областта на скалпа (отстъпваща линия на косата на челото, слепоочията, в теменната част). Процесът не засяга брадата, мустаците, окосмяването по краката и в други части на тялото. В задната част на главата косата продължава да расте както преди, тъй като фоликулите в тази част са по-малко засегнати от дихидротестостерон.

Смята се, че все още няма начин да го предотвратим. Всъщност можете да предотвратите косопад. Разбира се, не е препоръчително да потиска мъжката сила в тялото на мъжа в името на красивата коса, защото той ще загуби своята мъжественост и сексуална привлекателност. Но ако локално се повлия на скалпа с фитоестрогени, можете да се намали активността на дихидротестостерона върху скалпа и кръвообращението ще се възстанови, луковицата отново ще получи кислород и необходимите хранителни вещества и косата ще започне да расте отново. Основното нещо е да започнете да правите това в млада възраст, когато луковиците все още не са умрели, а са само на етапа на заспиване.

Използването на фитоекстронеги е било известно още в древен Китай. Разбира се, тогава е нямало разбиране за фитоекстрогени, но е било отбелязано, че употребата на някои билки има благоприятен ефект върху здравето на косата. В древни ръкописи са запазени рецепти за билкови чайове, които се използват успешно. Китай цени древните рецепти и ги въплъщава в своите продукти за здраве и красота. Отдавна е прието да се доверяваме на китайската медицина. Възрастта на някои от рецептите, които Китай е съхранявал от 1000 до 5000 години. Едно от тези превъплъщения в момента е най-ефективният шампоан, наречен „Шампоан против оплешивяване“. Името на самия шампоан говори за неговата цел.

Този шампоан съдържа отвари от китайски билки. Тук също са важни концентрацията и пропорцията. Също така искаме да ви обърнем внимание, че обемът на опаковката на този шампоан е 420 мл. Такъв голям обем е специално направен за мъж или жена, за да се подложи на пълен курс на възстановяване на косата от спиране на косопада до стимулиране и активиране на растежа на новата коса. Билките, включени в шампоана, спират атрофията на космените фоликули и възстановяват растежа на косата. В комплекта за шампоана има крем-балсам . Теглото на този балсам е 500 гр. Използването на крем-балсам против оплешивяване ще засили ефекта на шампоана, използвайки тези средства за косопад, ще получите отличен резултат.

Формулите се базират на екстракти от 6 растения:

– екстракт от семена от черен кимион и екстракт от корен на ангелика – фитоестрогени – намаляват чувствителността на космените фоликули към андрогените, стимулират растежа на косата, възстановявайки кръвообращението и храненето на фоликулите;

– екстракт от корен женшен – комплекс от витамини и микроелементи – укрепва косата, активира клетъчното делене в космения фоликул;

– екстракт от корен на билката Фо-ти – растителен лецитин – нормализира дейността на космените фоликули, е строителен материал за обновяване на увредените клетки;

– екстракт от корен на рехмания – каротин – мощен антиоксидант, минимизира загубата на коса, чупливостта, загубата на еластичност;

– екстракт от корен от девесил – етерични масла, които подобряват микроциркулацията в скалпа, осигурявайки непрекъснато хранене на космените фоликули.

 

В резултат на това шампоанът и крем- балсамът Master Herb :

– засилват микроциркулацията и активират метаболитните процеси в скалпа, като по този начин спират и предотвратяват косопада;

– събуждане на космените фоликули, спиране на косопада;

– укрепва корените, стимулира растежа на нова коса.

 

 

Гнездови косопад
В този случай е трудно да се говори за конкретна причина. Косата започва да пада след наранявания, инфекциозни заболявания, сериозни преживявания. Всички тези ситуации могат да задействат автоимунен механизъм, по време на който клетките на имунната система унищожават космените фоликули, като ги сбъркват с чужди елементи. Много експерти смятат, че фокалната алопеция е автоимунно заболяване.

Alopecia areata се характеризира с кръгли или овални петна от косопад, които се появяват на скалпа (включително брада, вежди). Болестта възниква внезапно. Първият знак е малка площ, която започва да расте, след това се появяват други. Може да се появят огнища на алопеция или спонтанно да зараснат. Понякога фокалната алопеция се появява само на главата, понякога води до пълна загуба на коса по тялото на мъжа: крака, ръце, гърди (обща форма).

 

Алопеция ареата се развива главно в резултат на автоимунни проблеми, така че терапията трябва да бъде насочена към тяхното отстраняване.

Лечението на фокална алопеция означава преди всичко въздействие върху автоимунния процес: или потискане на имунитета, или използване на средства, които могат да отклонят клетките на имунната система от разрушаването на космения фоликул. Лечението на алопеция ареата е дългосрочен процес и изисква постоянно лечение, наблюдение от трихолог.

В допълнение към лечението отвътре, шампоан и крем- балсам против оплешивяване „Mastrer Herb“ също ще ви помогне, защото комплектът съдържа билкови екстракти, които нормализират дейността на космените фоликули, билки, които са строителен материал за обновяване на увредените клетки и подхранване на клетките на космения фоликул.

 

Дифузна форма

Дифузната загуба на коса се причинява от нарушаване на цикъла на растеж и развитие на косата. Това се случва по-често при жените, отколкото при мъжете, и може да се случи и в млада възраст. Тази форма на плешивост се характеризира с интензивна загуба на коса по целия скалп. Загубата може да се появи известно време след излагане на отрицателен фактор под формата на постепенна загуба на косми или, обратно, под формата на бързо общо оплешивяване.

 

Причината за тази загуба обикновено е:

✅стресови ситуации;
✅сериозни заболявания, хирургични интервенции,
✅изтощителни диети, особено диети с ниско съдържание на протеини;
✅продължителна употреба на лекарства (цитостатици, антибиотици и др.);
✅заболяване на щитовидната жлеза;
✅липса на някои микроелементи и витамини (селен, цинк);
✅ефектът на радиация, токсични вещества.

При тази форма на плешивост се предписват подходящи здравни програми.

В зависимост от причината, препоръчителните програми за детоксикация „Клетъчна рехабилитация и основно почистване на организма“ , програмата за мъже „Програма “Антистрес” – за защита последствията от стреса“ , витаминни комплекси „Цитрокалцевит“ и „Пяолин“ , „Комплекс с орех“ , „Детокс пластири“ , възстановяване на имунитета чай „Нони„.

Също така външно се препоръчва нашият шампоан против оплешивяване „Master Herb“ и крем-балсам за коса „Master Herb“.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Кошница