Blog

Седем полезни правила

by in Личностно развитие януари 18, 2021

Предлагам ви няколко полезни правила, които може да спазвате, може и да не ги спазвате, но е хубаво поне да ги прочетете:

1.Правилото на огледалото .
Хората около мен – мои огледала. Те отразяват особеностите на собствената ми личност , често не осъзнавана от мен . Например , ако някой е груб с мен означава, че аз така искам, позволявам го. Ако някой отново и отмово ме мами означава, че аз съм склоненна да вярвам на всеки. Така че не се обиждай на никого.
2 . Праволо на избора.
Давам си сметка , че всичко , което се случва в живота ми – е резултат от моя собствен избор . И ако днес аз говоря с един скучен човек , тогава аз съм много скучна и изперкал . Няма лоши и зли хора – само нещастни . Ако аз се ровя в техните проблеми означава, че така ми харесва. Така че към никой не може да предявя претенции . Аз самата съм причината за всичко, което се случва с мен. Автор и творец на съдбата си аз самата.
3 Правило на грешките .
Съгласен съм, че може да се греши . Не винаги мнението ми или моите действия трябва да се считат за правилни от другите хора . Реалният свят не е само черно и бяло, там има още светло сиво и тъмно бяло . Аз не съм идеална , аз съм просто един добър човек и имам право да греша . Основното нещо – да си го призная и навреме да го поправя.
4 . Правило за съответствие.
Имам точно това и точно толкова , колкото ми съотвества и колкото заслужавам, нито повече, нито по-малко , независимо дали това е отношения с хора , работа или пари. Ако аз не мога да обичам един човек с цялата си душа , абсурдно е да изисквам този човек да ме обича толкова много. Така че всички мои претенции са безсмислени . И когато аз самата реша да се променя- променям хората около мен ( към по-добро )
5 Правило на зависимостта.
Никой не ми е длъжен. Аз съм в състояние и мога да безкористно помогне на всеки с каквото мога. И това е радостно за мен . За да бъдеш добър , трябва да станеш силен . За да станеш силен, трябва да повярваш в това,че можеш да направиш всичко. И аз го вярвам ! Но трябва да умееш да казваш и „НЕ“!
6 . Правило на присъствието.
Аз живея днес и сега.Няма минало , защото всяка следваща секунда идва настоящето.Няма бъдеще , защото него още го няма . Привързаността към миналото води до депресия , безпокойството за бъдещето създава тревоги Докато аз живея в настоящето, аз съм ИСТИНСКА . Има повод да се порадваме .
7 . Правило на оптимизма.
Докато ние критикуваме живота, той отминава . Очите виждат , краката вървят, ушите чуват , сърцето работи , душата се радва . Моят фитнес – слънчево лято , поляна и река. Докато се движа, докато вятърът духа кожата ми – аз съм жива . Когато гледам телевизия, докато лежа на дивана , или общувам с приятели в социалните мрежи – аз не съм в този, аз съм в друг свят.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Кошница