Blog

ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ОРГАНИЗМА

by in Здраве, Продукти август 7, 2019
Природата ни е подарила мощна многостепенна система за самопочистване.
Но понякога тя не е способна да се противопостави на натиска на цивилизацията, което не се отразява по най-добрия начин на външния вид и вътрешното състояние на човека.
Специалистите препоръчват няколко пъти през годината да помагаме на своя организъм да се избави от «излишните» — токсини,«шлаки» — с помощта на детокс-програма. Това може да бъде диета, прочистващи клизми, прием на БАД, а също така използване на специални козметични средства. Заедно с останалите методи и способи за детоксикация, предлага използването на детоксикационен пластир за крака Master Herb.
🍀🚩 Източници на токсини: Бурният ръст на цивилизацията, започвайки с XX век, засипа човека с цяла лавина нови, неизвестни за неговия организъм токсини, не съществуващи по-рано в природата. Към днешна дата има повече от 4000 наименования на токсини.
Токсините се делят на два типа:
👉екзотоксини — вредни вещества от химически и природен произход,които попадат в организма от външната среда;
👉eндотоксини — вещества, образуващи се в организма в резултат на естествената обмяна на веществата, когато тяхното количество превиши допустимите норми, организмът започва да се самоотравя.
Малко подвижният начин на живот, вредните навици, стресът, всевъзможните нарушения на системите на хранене и сън, агресивната околна среда🏭 — всичко това помага на токсините да се задържат в организма. А тяхното продължително натрупване води до отслабването на имунитета, лошо самочувствие, понижена трудоспособност, апатия, раздразнителност. Вследствие — уморен външен вид, бръчки, овяхнала кожа и т.н.
💆 👉 Затова, колкото по-рано започнете да се замисляте за своята вътрешна «чистота», толкова по-бодри, по-красиви, по-здрави и по-млади ще бъдете. Затова е необходимо да правите ежедневни курсове на детоксикация. Подходът на традиционната китайска медицина: «защитниците» на организма.
👮Човешкият организъм по своята природа е устроен мъдро — той има естествени защитни механизми, защитаващи го от «замърсяване».
Здравият организъм сам е способен да проверява и да подбира постъпващите в него вещества: полезните —усвоява, вредните — извежда. Този процес е възможен благодарение на: «защитници-те» от токсините, лимфосистемата, кожата, белите дробове, черния дроб, бъбреците, очите, стомаха и червата.
Единствено ако изведнъж стане повреда в «механизмите»,се нарушава и системата на извеждането на токсините. Лимфната система е мястото, където се събират токсините. Лимфата събира токсините на организма в лимфни възли. Оттук те се отфилтрират в кръвта и постъпват в белите дробове, кожата, черния дроб, бъбреците и т.н. за по-нататъшно извеждане от организма.
👈 Нарушаването на тази естествена циркулация води до сгъстяване на лимфата и застой на токсичните вещества. Ежедневно се старайте да взимате гореща вана за 10-15 минути, това стимулира потока на лимфата. През студеното време на годината може да замените процедурите с ежедневни горещи ванички за крака. Кожата е мрежата за извеждане на токсините от цялото тяло. Кожата е мощен отделителен орган. Когато вътрешните органи престанат да се справят с «шлаките», те включват резервния орган — кожата. Чрез потните и мастните жлези тя извежда от организма вредните вещества.
👈 Състоянието на кожата обикновено нагледно демонстрира последствията от «вътрешната интоксикация»: акне, отичане, алергични обриви, дерматити, нездрав пясъчен тен на лицето, преждевременни бръчки и отпуснатост. Старайте се не по-малко от един път седмично да се занимавате със спорт, да посещавате сауна, баня, за да предизвикате обилно потене.
🚴Стомахът е «вратарят» на токсините. Стомахът е първата преграда, която срещат токсините в тялото на човека. Повръщането не е нищо друго, освен прочистване на организма от токсини. Единствено, ако «вратарят» работи лошо, този защитен механизъм не сработва и вместо облекчение след повръщане човек усеща подуване на стомаха, изгаряне, липса на апетит, в резултат на което се понижава имунитетът и се влошава здравето. Старайте се да се придържате към правилен режим на хранене, това ще съхрани чувствителността на стомаха, «първата отбранителна линия» против токсините.
Белите дробове са въздушен филтър.
👍 Белите дробове твърде лесно натрупват токсини. Част от проникващите в тях вещества и отпадъци на метаболизма могат да бъдат изведени във вид на газ посредством дишането. Също така вредните вещества могат да се отделят с влагата чрез кашлицата. Ако има позиви за кашлица, а мокротата при това не преминава, значи, липсва здрава реакция срещу токсините. Тренирайте дълбоко вдишване на свеж въздух, проветрявайте помещенията, не пушете
Черният дроб е апарат за детоксикация. Черният дроб е един от основните органи — «чистачи». Като част от жлъчката той извежда от организма потенциалните токсични съединения или ги обезврежда. Затова нарушената функция на черния дроб води до натрупване на токсични вещества, предизвикващи патология на съсирването на кръвта и увеличение на пропускливостта на кръвоносните съдове.
Изключете от диетата алкохола🍷 и мазните продукти🍔, не яжте през нощта,пийте не по-малко от 2 литра вода на денонощие.
Очите са «водопроводния кран» на токсините.
В сълзите се съдържа голямо количество вредни за здравето вещества. Обикновено сълзенето изпълнява сериозна функция — извежда токсините. Затова даже възрастните хора понякога е полезно да поплачат. Ако не се получава да поплачете по естествен начин, пробвайте един път в месеца да предизвикате сълзи с помощта на стар лук.
Бъбреците са филтъра на кръвта.
Бъбреците изпълняват една от най-важните функции — филтрацията. Те оставят полезните вещества в кръвта, а вредните отстраняват посредством отделянето на урина. Нарушение в работата на бъбреците може да доведе до отравяне на целия организъм. Употребявайте достатъчно количество течности, не по-малко то 2 литра на ден. Това ще понижи концентрацията на токсини в организма, ще подобри обмяната на веществата, ще подпомага извеждането на по-голямо количество токсини.
Червата са «долния канал» за токсините. Червата са основната магистрала, по която преминава всичката попадаща в организма храна. «Замърсяването» на червата води до нарушаването на всмукването на витамините и хранителните вещества, отслабване на имунитета, понижаване на енергийния потенциал на организма и неговата способност към възстановяване. За да се подобри работата на този орган и да се избегне запек, употребявайте повече храни с груби влакна (пресни плодове и зеленчуци, сушени плодове, ядки, хлебни изделия от едросмляно брашно, бобови…). Препоръчва се ежедневно на гладно да се изпива чаша чешмяна вода нa стайна температура.💦
«По стъпките» на традиционната китайска медицина… Традиционната китайска медицина използва различни методи за прочистване на организма, в това число и способи за външна детоксикация, основана на многовековни знания за полезните свойства на растенията.
Лечителите на Древен Китай отдавали голямо значение на «диалога» на кожата с вътрешните органи, създавали учения за биологически активните точки на организма и методите за въздействие върху тях. Стъпалата имат рефлекторни точки (повече от 60), които са свързани практически с всички вътрешни органи, и именно чрез стъпалата преминават много важни енергетични канали (меридиани) — «маршрути», по които циркулира енергията в организма.
💥 Въздействайки на биологически активните точки,може да се изпрати информация на вътрешните органи. В Китай стъпалата се считат за «второ сърце» на човека, което се намира далече от вътрешните органи. Тук кръвообращението е относително забавено, което води до съкращаване на положителната енергия и застой на кръвта. Употребата на детоксикационни средства подпомага «разкриването» на енергийните канали. Детоксикационните продукти Master Herb «работят»на принципа на сухия компрес, оказвайки много-странно въздействие на организма. Използването на сухи билки под формата на компрес е известно в Китай от далечни времена.
🍁 Енергетиката на растенията влияе на тънките тела на човека, на неговата психика и подсъзнание. Прилагайки комплекса от растителни компоненти към своето тяло, ние се включваме към общото енергийно поле съставящ неговите растения🍀 Постепенно равновесието на енергията в организма се възстановява, настъпва вътрешна хармония, имунитетът укрепва, подобрява се общото състояние на организма. Билките и другите растителни съставки,включени в състава на продукта, оптимизират жизнените процеси в организма, осигурявайки му детоксикация, давайки му енергия и «прочиствайки» вътрешната система, при това без да проникват вътре.
Основна задача на детоксикационните продукти Master Herb е да върнат лекотата на човека
Шлаките и токсините са «тежко бреме» за организма.
И избавянето от тях е голямо облекчение. След тях, като правило, следва подобряване на самочувствието и външния вид:
почистване на кожата;
подобряване на тена;
повишаване на имунитета;
повишаване тонуса на организма.
Неоспорими преимущества на детоксикационните продукти Master Herb:
👍простота и лекота при използването;
👍 отсъствие на страничен ефект на стомашно-чревния тракт;
👍 безболезнена употреба;
👍 натурални компоненти с натурален произход.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Кошница